Merkuriuksen Perääntyminen

Kun planeetta perääntyy, se antaa taivaalla illuusion liikehdinnästä taaksepäin. Todellisuudessa planeetta ei kirjaimellisesti peräänny vaan maasta katsoen se näyttää tältä. Tästä on astrologiassa syntynyt käsitys planeetan perääntyminen. Merkurius perääntyy noin kolme kertaa keskimäärin vuoden aikana, joskus neljästi. Merkurius symboloi mm. kommunikaatiota, lyhyen matkan matkoja, tiedon keruu, media, elektroniikkaa ja tietoliikennettä. Perääntyessään se saattaa aiheuttaa näiden teemojen saralla väärinymmärryksiä, hidastumista ja muita oikkuja. Ei ole ensimmäinen kerta kun Instagram tai muut vastaavat sosiaalisen median palvelut ovat yhtäkkiä menneet jumiin perääntymisen aikana.

Englanniksi Mercury Retrograde, ei ole suinkaan pelon aihe. Ennemminkin sen voi nähdä tervettulleena mahdollisuutena hidastaa, olla kärsivällisempi ja nähdä mahdolliset kommellukset huumorin kautta. Se on tilaisuus tarkastella omaa elämää ja todella reflektoida, että mitä nyt on meneillään. Jotkut meistä ovat syntyneet Merkuriuksen perääntymisen aikana ja saattavat kokea, että aina kun perääntyminen tapahtuu, heillä onkin yllättäen paljon sujuvampaa ja ajatus kulkee terävämmin. Kukaan ei ole kuitenkaan täysin immuuni perääntymiselle, mutta tämäkin riippuu paljon omasta henkilökohtaisesta syntymäkartasta ja mitä aspekteja oma Merkurius, mutta myös perääntyvä Merkurius kartallasi luo.

Mitä voit tehdä Merkuriuksen Perääntymisen aikana?

Tämä on hyvää aikaa järjestellä ja siivota kotona. Ehkäpä käyt läpi vaatekaapin tai keittiön laatikot, jotka on ollut tarkoitus järjestellä jo tovi sitten. On myös hyvä muistaa hillitä omaa reaktiivisuuttaan ja ottaa pieni lisäaika ennen kuin vastaat sähköposteihin tai muihin tärkeihin viesteihin.

Jos matkustat, niin varaudu muutoksiin tai myöhästymisiin. Teknologia voi oikkuilla, joten älä luota sokeasti, että kaikki toimii vaan ota varmuuskopiot jos on tarpeen ja selvitä hyvissä ajoin ennen online tapaamisia, että mikrofoonit ja kamerat ym. toimivat.

Kuuntele itseäsi ja hidasta. Mitä kehosi haluaa kertoa sinulle? Ole utelias uusien asioiden suhteen.

Jos mahdollista allekirjoita uudet sopimukset vasta Merkuriuksen perääntymisen jälkeen tai jos tämä ei ole mahdollista niin ole erityisen tarkka mitä sopimuksessa sovitaan. Älä välttämättä aloita tässä kohtaa mitään uutta projektia vaan palaa niiden pariin jotka ovat jääneet kesken. Tarkista, että se mitä teet, keiden kanssa olet, ja millä polulla olet, on edelleen se, mitä haluat.

Ole valppaana väärinkäsityksille ja huomaa, että ne ovat mahdollisia niin omassa että myös muiden viestinnässä. Lue tärkeät sähköpostit uudemman kerran ennen kuin painat lähetä. Ole itsellesi armollinen kun huomaat, että olet missannut ajanvarauksen, lennon ym. tai kun asiat eivät ole edenneet haluamallasi tavalla.

Tämä on myös hyvää aikaa käsitellä asioita, joista pitäisi päästää irti. Tai sitten vain yksinkertaisesti lepää. Peru turhan monimutkaiset suunnitelmat ja säästä ne myöhemmälle. Uskalla sanoa Ei. Ehkäpä pidät taukoa sosiaalisesta mediasta tai myös omasta puhelimesta. Ehkä kokeilet mennä kävelylle luontoon ilman, että puhelin tulee seuralaiseksi.

Ole kärsivällinen, kun ja jos vanhat traumat ja haavat nousevat pintaan parantumista varten syvemmällä tasolla. Kuuntele milloin on aika sulkea tiettyjä ovia ja asettaa terveitä rajoja. Muista hengittää.

Tämän kaiken lisäksi tutki omaa karttaasi ja huomaa missä merkissä Merkurius on? Missä huoneessa se on? Se voi antaa sinulle syvemmin ymmärrystä siitä miten kukin perääntymisjakso vaikuttaa juuri sinuun.

Edellinen
Edellinen

Pimennykset Human Designissa

Seuraava
Seuraava

Human Design ja Vanhemmuus