Tunteiden säätely ja 3 erilaista tunneaaltoa

On erittäin tärkeää ymmärtää, että absoluuttinen totuus ei löydy spontaanisti hetkestä. Tässä hetkessä voi kuitenkin olla totuuden osia, mutta yksilö, jolla on aktiivinen tunnekeskus ei löydä omaa totuuttaan tästä hetkestä.

Tunnekeskus (Solar Plexus) on Human Design kehokartalla äärimmäisen voimakas moottori. Puolilla maailman ihmisistä on tämä keskus aktiivisena, mikä tarkoittaa sitä, että toinen puoli on altis ehdollistumaan näiden tunneyksilöiden aurassa heidän tunteilleen.

He keillä tämä keskus on aktiivinen kokevat omat tunteensa jatkuvassa aallossa, jota yleensä kutsutaan mielialan vaihteluiksi. Tämä aalto on luonnollinen eikä sitä voi pysäyttää tai muuttaa. Kärsivällisyys on tässä prosessissa ratkaisevaa.

Tunteiden Säätely

Tämä tunne järjestelmä värittää yksilöiden tapaa havaita maailmaa, ja mieliala vaikuttaa heidän näkökulmaansa. Ollessaan aallon matalapaineen alaisena kaikki voi näyttää synkältä, mutta on tärkeää tunnistaa, ettei tämä näkökulma välttämättä ole totuus. Tunnetilojen omaksuminen edellyttää sekä synkkien, että valoisten tilanteiden tunnustamista ja näkökulmien keräämistä kun aalto kulkee näiden läpi. Selkeys syntyy näiden näkökulmien syntetisoinnista ajan kuluessa ja näin emotionaalinen yksilö tekee päätöksensä.

Tunneaalto tarvitsee aikaa. Jokainen aalto toimii oman kellonsa mukaisesti. On tilanteita, joissa tunteiden prosessointiin ei mene muutamaa tuntia tai päivää pidempään, mutta on myös tilanteita, joissa emme saa selkeyttä ennen kuin vasta kuukausien tai vuosien päästä. Tälläisiä tilanteita ovat esimerkiksi läheiset ihmissuhteet, joiden osana olemme pitkään ennen kuin saamme varmuuden siitä ovatko ne meille oikeita.

3 Erilaista Tunneaaltoa

  • Individuaali

  • Kollektiivinen

  • Tribaali

Emotionaalinen yksilö näkee maailman oman tunne-suodattimensa kautta. Tämä suodatin on erilainen riippuen siitä, mitkä kanavat ovat tällä yksilöllä aktiivisia hänen kehokartallaan. Nämä kanavat määrittävät tunneaallon spesifin mekanismin.

Individuaali Tunneaalto

  • Kanavat 12-22 ja 39-55

Individuaali tunneaalto näyttäytyy mielialan vaihtelun terävinä piikkeinä. Yhtäkkinen onnellisuus kuin myös yhtäkkinen suru saattaa vallata tämän yksilön. Tämä aalto on intensiivinen ja saattaa toistua monta kertaa saman päivän aikana. Näillä. yksilöillä on vahva yhteys musiikkiin ja he teille tekeekin hyvää lievittää omaa altooaan musiikin kautta. Myös kuiskaukset ja asmr tyyliset audiolähteet voivat olla mielekkäitä.

Nämä yksilöt ovat todella herkkiä ja tarvitsevat aikaa yksin kun heidän aaltonsa on melankolinen. Tällöin on tärkeää kieltäytyä sovituista sosiaalisista tilanteista. Individuaalien tunneaallon fokus on he itse.

Kollektiivinen Tunneaalto

  • Kanavat 30-41 ja 35-36

Nämä yksiköt haluavat kokea elämän sen kaikessa moninaisuudessaan ja heille tekeekin hyvää muistaa, että matka on ehkä jopa tärkeämpi kuin itse päämäärä. Heidän tunneaaltonsa liikkuu toiveikkuudesta pettymykseen kaipuun ja fantasioiden kautta. Kollektiivinen tunneaalto välittää yhteisöstään ja kuulumisen tunteesta.

Tätä aaltoa kuvaillaan abstraktina sillä se on ennalta-arvaamaton ja saattaa siirtyä aivan yhtäkkiä eri tunteesta toiseen. Nämä yksilöt ovat usein todella luovia ja saattavat ilmaista itseään kirjoittamisen, taiteen tai muiden luovien metodien avulla. He asettavat usein korkeita odotuksia maailmaa kohtaan ja pettyvät kun nämä odotukset eivät täyty. Tämä johtaa helposti eri tilanteiden ja muiden syyttelyyn. On tärkeää olla takertumatta odotuksiin.

Tribaali Tunneaalto

  • Kanavat 19-49, 37-40

  • Kanava 6-59 (kaikista miedoin ja tasaisin)

Kaikista aggressiivisin tunneaalto, jolla on valtava halu ilmaista itseään fyysisesti ja luovasti. Heille kosketus on tärkeää ja myös asia, joka saa heidät rauhoittumaan. Heille on tärkeää tietää ketkä ovat osa heidän omaa heimoaan oli kyseessä sitten perhe tai yhteistyökumppanit.

Tämän aallon matalapaine vaatii ulkoista outlettia oli se sitten raivokas imurointi, liikunta tai tyynyyn huutamista on tämä hyvä löytää että tämän aallon raivo pääsee purkautumaan turvallisesti. Pyrkimys tunteiden tukahduttamiseen johtaa yleensä niiden valtavaan purkautumiseen. Hyvä uutinen kuitenkin on, että tämä tunneaalto on kaikista nopein ja saattaa olla ohi jopa vartissa ja antaa yksilölle mahdollisuuden rentoutua jos tämän tarpeet on huomioitu.

Edellinen
Edellinen

Human Design itsetuntemus-kurssi – tunnista vahvuutesi ja toimintamallisi

Seuraava
Seuraava

Pimennykset Human Designissa