Human Design Suomessa: lue mitä Human Design on ja katso energiatyypit

Human Design Suomi: kehokartta.

Human Design tarkoittaa suomeksi ihmisen suunnittelua. Sen on tarkoitus syventää ymmärrystämme siitä, miksi olemme juuri sellaisia kuin olemme. Human Designin energiatyypit paljastavat, miten eroamme toisistamme, ja kuinka voimme hyödyntää omia vahvuuksia sekä tehdä parempia päätöksiä.

Tutustu tähän itsetutkimuksen muotoon sivulla, ja tee oma Human Design -testi. Henkilökohtainen kartta paljastaa, millaisia vahvuuksia sekä käyttäytymismalleja juuri sinulla on, ja tarjoaa avaimet itsetuntemukseen sekä hyvinvointiin.

Mitä Human Design on ja mihin se perustuu?

Human Design on pseudotiede, joka yhdistää kiinalaisen I'Chingin, astrologian, kabbalan elämän puun, hindu brahmin chakrajärjestelmän ja kvanttifysiikan. Human Designin menetelmällä on yksilön mahdollista parantaa omaa itsetuntemustaan ja elää oman itsensä näköistä elämää.

Menetelmän kehittäjä Ra Uru Hu kehitti Human Design systeemin vuonna 1987, jolloin järjestelmä vielä kulki nimellä “Erilaisuuden tiede” ennen kuin nimitys Human Design vakiintui.

Tee Human Design -testi sekä oma kartta

Ensimmäinen askel oman designin ymmärtämiseen on oman syntymäkartan luominen, jota Human Designin termistössä kutsutaan kehokartaksi.

Pääset helposti tutustumaan omaan energiatyyppiisi, ja sukeltamaan Human Designin itsetuntemusta avaavaan maailmaan seuraavin askelin: 

1. Ota veloituksetta selville oma energiatyyppisi, tekemällä Human Design -testi täällä.

2. Liity uutiskirjeeni tilaajaksi, niin saat ilmaisen 20-sivuisen Kehokartan tulkintaoppaan.

3. Opi syvemmin energiatyypistäsi videokurssin tai kunkin energiatyypin Self Care e-kirjan kautta.

Löydät myös lisätietoja kartan pääteemoista kuten energiatyypit, strategia, auktoriteetti ja keskukset Human Design tietopankista. Entistä syvemmälle aiheessa pääset kun tilaat henkilökohtaisen Human Design -tulkinnan.

Human Designin Energiatyypit

Human Designissa on neljä eri energiatyyppiä sekä yksi hybridi. Energiatyypit ovat:

  • Manifestoija (Human Design Manifestor)

  • Rakentaja (Human Design Generator)

  • Tiennäyttäjä (Human Design Projector)

  • Kuvastaja (Human Design Reflector)

  • Manifestoiva Rakentaja (Human Design Manifesting Generator)

Manifestoiva Rakentaja on oma energiatyyppinsä, joka on Rakentajan ja Manifestoijan hybridi. Jokaisella energiatyypillä on oma tarkoituksensa ja miten he voivat elää aidommin oman itsensä näköistä elämää.

Kun tiedät oman karttasi ja energiatyyppisi on aika alkaa elää sen energian mukaan. Voit oppia tästä lisää tarjoamieni energiatyyppi työpajojen ja self-care -oppaiden avulla, jotka auttavat itsentuntemuksen syventämisessä Human Designin avulla.

Human Design Generator – Rakentaja

Human Design Generator eli Rakentaja on vetovoimainen energiatyyppi. Hän on täällä reagoimassa ja vastaamassa elämälle, ei suinkaan initioimassa ja aloittamassa asioita väkisin. Rakentajalle tärkeää on tehdä niitä asioita, mihin hän kokee intohimoa. Generaattorina elät linjassa, kun koet tyytyväisyyttä elämästäsi, ja siitä, mitä teet.

Rakentajalla on hyvin kutsuva aura ja hän on paljon aikaansaava suuren energiamäärän ansiosta. Energiaa ei tulisi kuitenkaan suunnata vääriin asioihin, sillä se saattaa johtaa turhautumiseen ja pahimmassa tapauksessa loppuun palamiseen. 

Rakentajan on hyvä kuunnella omaa vaistoa. Se sijaitsee kaikilla rakentajilla sakraalikeskuksessa. Rakentajan tulisi aina pohtia eteen tulevista asioista, onko reaktio ehdoton kyllä, eli jotain mikä saa heidät innostuneeksi. Vai onko sittenkin kyseessä vain “jotain sinnepäin tai ihan okei”,  jolloin vastaus etenemiselle on aina ehdoton ei.

Human Design Manifestor – Manifestoija

Human Design Manifestor eli suomeksi Manifestoija, on ainut energiatyyppi, jonka ei tarvitse odottaa, että hän voi aloittaa jotakin. Et tarvitse kutsua (kuten tiennäyttäjä) tai sisäisen vaiston tarkkaa kuuntelemista (kuten rakentaja). Manifestoijan kuuluu mennä ja tehdä! Manfestoijia on biljardipöydän valkoinen pallo, joka lähettää kaikki muut eteenpäin, kun hän jakaa omat ideansa. Manifestoija kokee itsensä arvostetuksi, kun muut tiedottavat hänelle tekemisistään, ja myös hänen on hyvä tiedottaa tekemisistään muille.

Kun manifestoija astuu huoneeseen, kaikki läsnäolijat tuntevat hänen energiansa. Toiset kokevat energian puoleensavetävänä, kun taas he, jotka eivät ole osa hänen elämänpolkuaan, saattavat kokea hänen läsnäolonsa lähinnä luotaantyöntäväksi. 

Manifestoijan ei tarvitse pyydellä anteeksi voimakasta auraansa. Tämä tarve miellyttää kaikkia voi lopulta muuttua vihaksi muita ja maailmaa kohtaan.

Manifestoija ei kysele muiden lupia, vaan vie asioita eteenpäin omalla tavallaan. Hän voi kuitenkin uupua, jos ei lepää tarpeeksi tai antaa energiaansa asioille, jotka eivät hyödytä häntä itseään. Jos rakentajat ovat pitkän matkan juoksijoita, niin manifestoijat ovat 100 metrin pikajuoksijoita; he työskentelevät parhaiten muutaman tunnin spurteissa.

Human Design Manifesting Generator – Manifestoiva Rakentaja

Manifestoiva Rakentajan energiatyypissä yhdistyvät Rakentajan ja Manifestoijan piirteet. Manifestoiva Rakentaja on erittäin energinen ja kykenee monen asian suorittamiseen samanaikaisesti. Hän on kiinnostunut monista eri asioista, ja hänelle on suotuisaa tehdä useita asioita samanaikaisesti. Päivittäinen monipuolinen toiminta on tärkeää. Mikäli energiaa ei käytetä riittävästi, voi se vaikuttaa haitallisesti jopa terveyteen. 

Hänellä on aktiivinen sakraalikeskus kuten Rakentajalla, mutta myös yhteys kurkkukeskukseen kuten Manifestoijalla. Asioita voidaan laittaa alulle, kuten Manifestoija tekee, mutta prosessi voidaan myös pysäyttää, jos se huomataan vääräksi. Silloin on aika muuttaa suuntaa. Asioiden puolitiehen jättäminen on tärkeää, sillä Manifestoiva Rakentaja ei vie kaikkea aloittamaansa loppuun. Itsensä pakottaminen johtaa aina lopulta uupumiseen.

Kun Manifestoiva Rakentaja on tyytyväinen, tietää hän olevansa oikealla polulla. Tälle enrgiatyypille kuuluu monista eri asioista nauttiminen, ja hän on yksilö, jolla on monta eri ammattia sekä harrastusta monista eri kategorioista.

Human Design Projector – Tiennäyttäjä

Human Design Projector eli Tiennäyttäjä ohjaa ja opastaa muita, hyödyntämällä omia lahjojaan sekä lainaamalla energiaa muilta energiatyypeiltä. Tiennäyttäjä on energiatyyppinä ollut olemassa vasta 1781 jälkeen, joten koska maailma on pitkälti rakennettu Manifestoijien ja Rakentajien mukaan, on Tiennäyttäjällä välillä vaikeuksia sopeutua. Tiennäyttäjät ovat täällä luomassa aivan uutta tyyliä johtaa. 

Tiennäyttäjä pystyy lukemaan muita helposti, ja omaksumaan muiden energiat parhaalla mahdollisella tavalla. Hänen on tärkeää valita oikeat ihmiset ympärilleen. Tiennäyttäjä kykenee tunnistamaan muiden lahjat, ja hän osaakin tuoda tiimejä yhteen. Kaikki vain eivät aina ole valmiita vastaanottamaan hänen apuaan. Oikeat kutsut ja nähdyksi tuleminen ovat asioita, joita Tiennäyttäjän kannattaa odottaa.

Tiennäyttäjän kannattaa odottaa, että toiset pyytävät ensin apua, ennen kuin hän itse sitä tarjoaa. Odottaessaan hän voi keskittyä siihen, mistä hän on intohimoinen ja kehittää itseään. Tiennäyttäjä tarvitsee enemmän lepoa kuin muut energiatyypit ja hän työskenteleekin parhaiten lyhyemmissä spurteissa.

Human Design Reflector – Kuvastaja

Human Design Reflector eli Kuvastaja kirjaimellisesti kuvastaa ympärillä olevaa yhteisöä ja ihmisiä kaikkien avointen keskusten välityksellä. Kuvastajalla on erityinen yhteys kuuhun ja hänen tulisikin odottaa yhden kuunkierron verran ennen kuin hän tekee isoissa asioissa lopullisen päätöksen. 28 päivää saattaa olla toisille pitkä aika, mutta Kuvastaja tarvitsee tämän. Sinä aikana hän näkee, kuinka monella eri tavalla hän ja hänen mielensä muuttuu ennen varsinaista päätöstä. 

Kun Kuvastaja ei ole oma itsensä hän imaisee itseensä kaikkien hyvän ja pahan energian eikä osaa suodattaa niitä pois. Suodattaminen on tärkeää, sillä Kuvastaja peilaa muita ihmisiä. Jos hänen paras ystävänsä on pahaenteinen valehtelija, joka tarvitsee draamaa elämäänsä, niin myös Kuvastaja löytää hyvin pian nämä piirteet ja käyttäytymismallit itsestään. 

Vain 1% koko väestöstä on Kuvastajia. He ovat keskuudessamme todistamassa tunteiden ja energioiden virtaa, ja oppimassa eri tunnemaailmoista sekä jakamassa oppimaansa viisautta lähipiirinsä kanssa. Kuvastajan on helppo tunnistaa, kuka on oma ja autenttinen itsensä ja kuka ei. Kuvastaja helposti peilaa lähipiirinsä ominaisuuksia. Oikeiden ihmisten seuran valitseminen onkin tärkeää, sillä se myös määrittää mikä hänestä tuntuu hyvältä. Hänen tulisi päästää irti muiden energiasta viettämällä tarpeeksi usein aikaa yksin.

Tiennäyttäjä Marinka – Human Designin oppeja maailmalta Suomeen

ThetaMoonin Marinka on tuonut Human Designin oppeja Suomeen jo vuodesta 2020. Marinka on käynyt läpi viralliset IHDS:n sertifioimat Living Your Design, Rave ABC ja Rave Cartography Human Design -kurssit, opettajinaan John Cole ja Amy Lee. Tutustu Marinkaan.

Tuhannet Human Designista kiinnostuneet suomalaiset ovat jo liittyneet ThetaMoonin uutiskirjeen tilaajaksi. Tee Human Design testi ja selvitä oma energiatyyppi. Saat uutiskirjeen tilaajana veloituksettoman Kehokartan tulkintaoppaan, ja voit oppia uusia tapoja ymmärtää itseäsi videokurssin tai jokaiselle energiatyypille luodun Self Care - e-kirjan kautta. 

Energiatyypit ja hyvinvointi

Kun haluat tukea hyvinvointiin ja oman näköiseen elämään, tilaa kirjallinen Human Design Energiakartta, joka kertoo energeettisen strategiasi ja sinulle parhaat päätöksentekoprosessit. Saat selville, miten voit tukea parhaiten unta ja ruokavaliotasi sekä, kuinka elät linjassa itsesi kanssa ja löydät syvemmän yhteyden omaan todelliseen itseesi.

Edellinen
Edellinen

Human Design Keskukset