Human Design Keskukset

Human Design kehokartassa erinäiset kolmiot ja neliöt muodostavat kehokartan yhdeksän keskusta. Jokaisella keskuksella on oma tapansa toimia ja vaikuttaa tässä maailmassa, oli se sitten avoin tai aktiivinen. Kun keskus on aktiivinen, se näkyy väritettynä kehokartassa. Jos keskus on avoin on se tällöin valkoinen.

Yksinkertainen sääntö keskuksia katsottaessa on, että kun se on aktiivinen luot silloin energiaa tähän maailmaan sen kautta ja vaikutat tällä energialla muihin. Jos keskus on avoin, otat silloin vastaan muiden luomaa energiaa ja sinun olisi hyvä viettää aikaa välillä yksin, että saat tyhjennettyä avoimet keskuksesi ja ladattua akkujasi. Valitettavasti avointen keskusten kautta myös ehdollistumme helposti. Tästä huolimatta avoimissa keskuksissa piilee myös syvä viisaus, koska opit maistelemaan erilaisia energioita sen kautta.

Tilaa tulkinta ja tutustu Human Design -palveluihin sekä energiatyyppeihin.

Human Design Keskukset

  • Pääkeskus: Inspiraatio ja ideat

  • Ajna Keskus: Mieli ja konseptit

  • Kurkkukeskus: Manifestointi ja ilmaisu

  • Identiteettikeskus: Rakkaus, identiteetti ja suunta

  • Sydänkeskus: Tahdonvoima

  • Solar Plexus: Tunteet

  • Sakraalikeskus: Elämänvoima

  • Vaistokeskus: Intuitio, pelot, selviytyminen

  • Juurikeskus: Motivaatio, adrenaliini

Jokainen keskus voi ajoittain olla epätasapainossa. Kun syvennyt eri keskusten teemoihin voit paremmin ymmärtää myös niiden varjoja ja saattaa ne tasapainoon. Keskukset paljastavat meille, miksi ja miten olemme ehdollistuneet.

Yhdeksän Human Design Keskusta

Kun katsot kehokartastasi mikä kukin keskus on, huomaat, että osa on eri väreillä. Nämä värit eivät tarkoita mitään, eli se yksinkertaisesti kertoo, että keskus on aktiivinen oli se sitten keltainen tai punainen. Riippuen lähteestä, nämä keskukset on väritetty eri tavoin, mutta tällä ei ole syvempää merkitystä.

PÄÄKESKUS (HEAD CENTER)

Kehokartan ylimpänä oleva keskus eli Pääkeskus. Tämän keskuksen teemoja ovat inspiraatio, mielikuvitus, mysteerit ja epäilys. Pääkeskus on toinen kehokartan painekeskuksista (juurikeskus on toinen). Tämä tarkoittaa, että tämä keskus puskee painetta kohti muita keskuksia. Pää vastaanottaa inspiraatiota ja pyrkii puskemaan tämän Ajna keskuksen läpi konsepteiksi ja käsinkosketeltaviksi ajatuksiksi, jotka lopulta ilmaistaan kurkkukeskuksen kautta.

Riippuen pääkeskuksen porttiaktivaatioista, käsittelet maailmaa joko abstraktin, loogisen tai henkilökohtaisen näkökulman kautta. Täysin avoin, eli ei portteja, tarkoittaa, että Pääkeskus ei koe painetta painekeskuksen lailla. Yksikin porttiaktivaatio kuitenkin tuo tämän paineen löytää vastauksia.

MIELIKESKUS (AJNA CENTER)

Ajna Keskus tai mielikeskus on kehokartassa se meidän oma supertietokone, joka analysoi dataa, konsepteja ja pitää sisällään ideoita. Ajna on myös yhteydessä meidän kolmanteen silmään eli kuudenteen chakraan, joka auttaa meitä näkemään maailman selvemmin syvän intuition ja tiedon kautta. Epävarmuus ja ahdistus elävät myös tässä keskuksessa.

“Logiikka vie sinut A:sta B:hen, mutta mielikuvitus vie sinut minne tahansa.” - Lainaus Albert Einsteinilta, jolla myös oli avoin Ajna keskus.

KURKKUKESKUS (THROAT CENTER)

Kommunikoimme, mutta myös manifestoimme kurkkukeskuksen kautta. Tämä keskus kertoo mistä me puhumme ja miten puheemme muuntuu riippuen kenen seurassa olemme. Keskuksen energia manifestoituu eri tavoin kun se on avoin tai aktiivinen. Oli tämä keskus avoin tai aktiivinen niin luota aina strategiaasi ja auktoriteettiisi löytääksesi oikeat tilanteet ja ihmiset, joille puhua tuhlaamatta energiaasi.

IDENTITEETTIKESKUS (G-CENTER / SELF)

Identiteettikeskus, jonka toinen nimitys on G-keskus on kehokarttamme ydin ja magneettinen monopoli. Tämä keskus opettaa meille läpi elämän miten voimme rakastaa itseämme paremmin. Tässä on monta potentiaalista porttiaktivaatiota, jotka kaikki tuovat eri oppeja. Oli tämä keskus sitten avoin tai aktiivinen, on sen kautta on tarkoitus löytää itsensä, ehkä muiden kautta tai suoraan omaa valmiiksi päätettyä polkua pitkin. Lopulta tämä keskus opettaa meille rakkaudesta ja miten rakkaus on ainut totuus. Oli meillä avoin tai aktiivinen polku kuljettavana, tulemme aina löytämään perille kun puramme oman ehdollistumisemme.

SYDÄNKESKUS (HEART / EGO CENTER )

Sydänkeskus, jonka toinen nimitys on egokeskus tai tahtokeskus on kehokartan pienin keskus, mutta sitäkin uhmakkaampi. Kun tämä keskus on aktiivisena ovat kontrollin, itsekkyyden ja tehokkuuden teemat läsnä. Tämä ei tarkoita narsismia tai täydellistä altruismin unohtamista, mutta etenkin jos tämä keskus on sinun auktoriteettisi niin löydät oikeat päätökset olemalla hieman itsekkäämpi. Jos sinulla on ongelmia elää sydänkeskuksen tahdon mukaan voi se kirjaimellisesti näyttäytyä ongelmina ja stressitilana fyysiselle sydämelle. Löydät ne oikeat asiat joihin sitoutua kun kuuntelet strategiaa ja auktoriteettiasi.

TUNNEKESKUS (SOLAR PLEXUS / EMOTIONAL CENTER)

Ehkä kaikista intensiivisin keskus on tunnekeskus. Tämä on kehokartan oikealla puolella, alhaalla oleva kolmio, joka säätelee tunteita ja miten vastaanotamme maailman tunteiden kautta. Kun se on aktiivinen (värillinen) kehokartassa, se antaa sinulle emotionaalisen auktoriteetin.

50% prosentilla ihmisistä tämä on aktiivinen ja toisella puolikkaalla avoin. Human Designin mukaan tunteet ja tämä keskus ovat koko ajan isommassa roolissa omassa evoluutiossamme.

Kun aktiivinen ja avoin keskus ovat läsnä samassa tilassa saattaa avoimen keskuksen omaava vaikuttaa ylitunteelliselta hurrikaanilta, sillä he usein peilaavat aktiivisen keskuksen tunteita. Vaikka todellisuudessa aktiivisen keskuksen omaavat ovat niitä tunteikkaita hurrikaaneja, joiden seuraavaa tunteen heilahtelua ei kukaan pysty ennakoimaan. Aktiivisella tunnekeskuksella on kehokartan kanavien perusteella tietty tunne-aalto, jota hänen kuuluu seurata, jotta hän voi löytää oikeat vastaukset omassa elämässään. Tämä keskus antaa meille paljon työkaluja omien tunteidemme ymmärtämiseen oli se sitten avoin tai aktiivinen.

VAISTOKESKUS (SPLEEN CENTER)

Vaistokeskus on kehokartassa vasemmalla puolella oleva kolmio. Tämä keskus pitää sisällään pelot, vaistot, intuition ja selviytymisvietin. Kun tämä keskus on sinun auktoriteettisi, antaa se intuitiivisen vastauksen kun on oikea hetki. Mutta, tämä keskus puhuu vain kerran ja aina impulsiivisesti kun hetki on oikea. Pian tämä hetki onkin jo ohi ja on seuraavan asian aika. Oli tämä keskus avoin tai aktiivinen, tekee jokaiselle hyvää kuunnella omaa kehoaan ja mitä viestejä sillä on.

SAKRAALIKESKUS (SACRAL CENTER)

Kehokartan alaosassa sijaitseva keskus, joka löytyy aktiivisena vain generaattoreilta ja manifestoivilta generaattoreilta. Sakraalikeskus sykkii tasaisesti läpi päivän elämänvoimaa. Kaikille generaattoreille on tärkeää oppia kuulemaan oman sakraalikeskuksensa viestejä, gut feeling ja sen antamia äännähdyksiä. Jos jokin kirjaimellisesti tuntuu, että se on ”meh” luota tähän ensireaktioon. Vastaavasti reaktio saattaa olla heti kupliva ja sykkivä ”Oi kyllä!!”. Luota näihin ensireaktioihin kun sinulta kysytään kyllä ja ei kysymyksiä.

Ne keillä tämä keskus on avoin on tärkeää tiedostaa milloin he tekevät liikaa. Eli Projectorit, Manifestorit ja Reflectorit, joilla tämä keskus on aina avoin. Nämä energiatyypit vastaanottavat aktiivisesta sakraalista energiaa itsellensä, mikä on hyväksi pieninä annoksina, mutta itsensä väkisin puskeminen johtaa yleensä vain pahempaan uupumiseen. Tämän takia näille kolmelle energiatyypille on tärkeää vetäytyä aika ajoin ja antaa lainatun sakraalienergian valua omasta systeemistä pois. Vinkkinä näille energiatyypeille on delegoida enemmän ja antaa itsellensä lupa ottaa enemmän taukoja.

Myös Generaattorit voivat uupua vaikka heillä tämä keskus onkin tuottamassa energiaa yhtäjaksoisesti. Silloin kysymys kuuluukin: Sanotko ’kyllä’ silloinkin kun haluaisit oikeasti sanoa ei?

JUURIKESKUS (ROOT CENTER)

Kehokartan alimpana oleva neliö on juurikeskus; paine- ja stressikeskus, joka säätelee sisäistä ja ulkoista adrenaliinia. Tämä keskus vie meitä eteenpäin niin vastoinkäymisissä, että myötätuulessa. Se kertoo meille omista motivaatioistamme sekä tarpeesta maadoittua. Miten säätelemme omaa kiirettä ja rentoutumisen tasapainoa.


Edellinen
Edellinen

Human Design Portit

Seuraava
Seuraava

Human Design Suomessa: lue mitä Human Design on ja katso energiatyypit