Täysin Avoimet Keskukset

Avoimet keskukset ovat niitä, jotka näyttäytyvät valkoisina kehokartassa. Kun tällaisessa keskuksessa ei ole ainuttakaan porttiaktivaatiota, on se silloin täysin avoin. Mitä eroa on täysin avoimella ja avoimella keskuksella, jossa on portti tai pari? Saan tämän kysymyksen hyvin usein, joten halusin siihen nyt perusteellisesti vastata.

Portit, eli ne pienet numerot, jotka näkyvät joko mustina tai punaisina, mikäli ovat aktiivisena, mahdollistavat sen, että kyseessä oleva keskus voi helposti aktivoitua seurassa tai planeetta tarnsiittien aikana. Kun portteja ei kuitenkaan ole ollenkaan, on tällöin täysin avoin ja sen aktivoituminen on paljon harvinaisempaa.

Aktiiviset keskukset: Näkyvät värillisinä kehokartassa ja aktivoituminen edellyttää, että keskusta kulkee kanava toiseen. Käytössäsi on tämän keskuksen energia tasaisesti ja sen sisällä olevat aktiiviset portit. Muut voivat tuntea aktiiviset keskukset läsnäolosi kautta.

Avoimet Keskukset: Kehokartassa valkoiset keskukset, joiden kautta altistumme helpommin elämän ja maailman vaikutteille, ehdollistumme, mutta myös opimme uutta. Jos meillä on portteja avoimessa keskuksessa, pyrkii se hakeutumaan seuraan, jossa se löytäisi vastaportin eli näin saisi muodostettua kanavan toisen tai muiden seurassa.

Täysin Avoimet Keskukset: Ilman portteja, tämä keskus ei pyri hakeutumaan vastaporttien luo ja sillä ei ole tietynlaista kaipuuta tai tunnetta tarpeesta olla aktiivinen, sillä se ei ole päässyt maistamaan tätä aktiivisuutta niin usein. Täysin Avoin Keskus voi kuitenkin hämmentyä ja ehdollistua helpommin sekä ahdistua tiedon määrästä mikä puskee sen läpi. Kun keskuksessa ei ole portteja, jotka auttaisivat suodattamaan läpi tulevaa informaatiotulvaa on tällaisella keskuksella potentiaali nähdä kaikki energia viisautena.


Täysin Avoimet

Kurkkukeskus

Tälle henkilölle voi olla vaikeaa tietää mitä sanoa, tai minkä asian suhteen siirtyä eteenpäin. Lapsi, jolla on tämä keskus on täysin avoin saattaa oppia puhumaan myöhemmin kuin muut ikätoverit. Hänelle tulisi suoda tilaisuus oppia puhumaan rauhassa. Jos tämä keskus on Epä-Minän* vallassa, puhuu tämä yksilö asioista lainaten muiden sanoja löytämättä omaa ääntään. Tämä aiheuttaa omassa etenemisessä kitkaa ja vaikuttaa pitkässä juoksussa omaan itsevarmuuteen sekä kilpirauhasen toimintaan. Kun tällainen yksilö vihdoin löytää itsevarmuuden ja puhuu vapaasti ja ennakoimatta sekä on antanut Auktoriteettinsa johdattaa elämässä eteenpäin, avautuu tämän keskuksen viisaus. Tiedät, kuka puhuu autenttisesti ja kuka ei. Kenen sanoihin luottaa ja kenen ei. 

Pääkeskus

Tämä henkilö ei tiedä miten tunnistaa onko jokin asia toista inspiroivampi. Tämä henkilö ei tiedä mihin keskittyä, eikä hänellä ole tarvetta suunnata pään alueen painetta mihinkään. He eivät välttämättä halua edes ajatella mitään sillä he eivät tiedä mihin se johtaa ja mitä merkitystä sillä edes on. Tämä henkilö ehkä pelkää, että ei tiedä miten tai mistä keskustella ja välttää näin älykkyyttä haastavia tilanteita. Tälle henkilölle on tärkeää antaa pään alueen henkisen paineen siirtyä läpi koko kehon ja lopulta poistua, ilman, että identifioi sen kanssa. Tämän keskuksen viisaus kuitenkin piilee suorastaan telepaattisissa lahjoissa kun sitä oppii käyttämään oikein. Tällä keskuksella on kyky nähdä läpi eri ajatusmallien ja ymmärtää miten kukin hyödyntää tätä keskusta.

Juurikeskus

Kun tämän keskuksen omistaja ei elä Auktoriteettinsa mukaan, on silloin vaarana, että liiallinen stressi ottaa herkästi vallan, joka sittemmin johtaa vääriin päätöksiin. Tämä henkilö sanoo liian helposti kyllä ja kiirehtii läpi elämän kahdesti miettimättä. Hän ei tunnista tätä painetta tai ymmärrä miten se toimii. Tämä paine voi johtaa pahimmassa tapauksessa paniikkikohtauksiin, loppuunpalamiseen ja haluttomuuteen edes elää. Ajan viettäminen luonnossa helpottaa rauhoittumista ja maadoittumista, jota tämä keskus todella kaipaa. Oman strategian ja auktoriteetin noudattaminen tekee mahdolliseksi rauhan ja tasapainon löytämisen.

Ajna Keskus

Tämä keskus ahdistuu kun se ei tiedä mitä ajatella. Järki yrittää ottaa vallan ja jos tälle sortuu, ohittaa tämä yksilö strategian ja auktoriteettinsa. Tämän keskuksen superkyky on kuitenkin mahdollisuus nähdä monta erilaista toimintatapaa ja ymmärtää niitä kaikkia samanaikaisesti. Tämä keskus pystyy auttamaan muita siirtymään turhasta järkeilystä ja epä-minän vallasta pois ja näkemään omat ajatuksensa selkeämmin.

Vaistokeskus

Mahdollista, että tämä keskus on täysin peloton tai sitten hyvin epävarma ja pelokas. Täysin avoin keskus ei välttämättä tiedä mitä pelätä tai olla peloton siihen pisteeseen asti, että tekee typeriä ja omaa elämää uhkaavia päätöksiä. Pelkää mahdollisesti yksinoloa ja ei koe olevansa tarpeeksi yksin ollessaan. Tällä keskuksella on kuitenkin potentiaali syvään viisauteen ja intuitioon. Miten viedä ihmisiä eteenpäin, miten suojella ja selviytyä.

Solar Plexus

Täysin avoimella keskuksella ei ole mitään aavistusta miten suodattaa kohti tuleva emotionaalinen energia. Omat tunteet voivat olla hyvin hämmentäviä. Epävarmuus siitä miten toimia muiden ihmisten tarpeiden suhteen, tai miten olla herkkä, intohimoinen voi olla vaikeaa. Heillä voi olla olo, että jokin on tunnetasolla heissä vikana. Potentiaali kuitenkin tunnistaa mitä erilaisilla tunne-aalloilla on antaa ilman, että niitä tuomitsee millään tavoin. Kyky omaksua ja tuntea muiden energiaa täysin empaattisesti ja olla takertumatta siihen.

Sydänkeskus

Tällä keskuksella ei ole käsitystä siitä, mitä on olla jonkin arvoinen tai miten muodostaa parempi itsevarmuus tai itsetunto. Tai mitä tarvitsee, jotta voi saavuttaa paremman arvon tunteen. Tällä keskuksella on hyvin heiveröinen itsetunto ja tarpeettomuuden tunne. Heitä saatetaan manipuloida ja kontrolloida helposti. Kun tämä henkilö alkaa elää oman strategian ja auktoriteettinsa mukaan, alkavat nämä ominaisuudet hiljalleen hälvetä kun hän voi luottaa auktoriteettinsa kautta tekevänsä oikeita päätöksiä. Kun he luottavat, että heillä ei ole mitään todistettavaa, vapauttavat he itsensä.

Sakraalikeskus

Täysin avoin keskus ei tiedä mihin kohdistaa oma energiansa. Kysymys ei ole enää vain tiedottomuudesta milloin riittää, vaan täysin avoin sakraali ajaa itsensä täysin loppuun. Tämän keskuksen viisaus kuitenkin löytää ja pohtii ihmisyyttä ja sitä mitä me todella olemme. Mitä elämänvoima tai energia todella tarkoittaa? 

Identiteettikeskus

Tälle keskukselle voi olla vaikea löytää oma suunta elämässä tai identiteetti. Vaarana on antaa muiden osoittaa elämälle suunta ja ovatko he rakastettavia vai eivät. Muut voivat helposti manipuloida heitä jos he eivät elä oman strategian ja auktoriteettinsa mukaan. 

Kun he aikanaan tulevat sinuksi oman avoimuutensa kanssa, löytävät he lopulta oman suuntansa ja ainutlaatuisuutensa sotkematta sitä ympäristöön. Heidän viisautensa piilee itsensä hyväksymisessä ja rakastamisessa.


* Epä-Minä tai englanniksi Not-Self on merkki siitä kun olet epävireessä ja toimit vastoin omaa potentiaaliasi.
Lähde: The Definitive Book of Human Design The Science of Differentiation

Edellinen
Edellinen

Manifestointi Human Designin mukaan

Seuraava
Seuraava

Human Design Portit